Saturday, February 25, 2006

De bästa matcherna har jag sett i radio

Heja Sverige friskt humör…
- Blir det nytt OS-guld i morgon?


- De bästa hockeymatcherna har jag sett i radio!
En av dem var OS 1994 i Lillehammer och vi lyssnade på Lasse Granqvists klassiska guldreferat från guldfinalen mellan Sverige och Kanada.
Vi var på väg mot sportlov och skidåkning:
 Borlänge, Leksand, Rättvik och Mora - längs vägen och länge verkar Kanada ha ett grepp om matchen. Paul Kariyas 2–1 mål står sig.
Vid byn Åsen några mil efter Älvdalen strax innan vi kör över Österdalälven, kvitterar Magnus Sigge Nilsson, assist Tomas Jonsson och Foppa.
- Nerv och match igen.
I skogarna upp mot Särna och Idre mörknar det omkring oss och straffläggningen tar vid. Vi är i stort sett ensamma på vägen och Kanada verkar ånyo få grepp om matchen, Kariya och Nedved sätter sina och Tre Kronor bommar innan det är dags för Foppa och Magnus Svensson som reducerar och kvitterar.
- Vi tutar på alla älgar i den stora mörka sjumilaskogen. Faktiskt blev vi tvungna att stanna till i skogskanten när det var dags för de avgörande suddenomgångarna.
 Sjätte omgången bom för Sigge och Nedved!
- Sjunde omgången!
- Oh systrar och bröder ni vet!
 Foppa gör ett mål som blir frimärke och Salo gör en  benparad som blivit klassisk!
- Och vi tutar hela vägen till Särna.
- Och vi tutar än i dag.
Kan man vara annat än en hockeyfan?
 Det kommer mera
Copyright LarsThommy

3 comments:

knutanders said...

DEt tråkiga är att svenska folket och pressen än idag bara kommer ihåg foppas straff men glömt bort Salos fantastiska räddning. Salo kommer för alltid kommas ihåg för debaklet med Vitryssland. Synd...

knutanders said...

Det vart Guld jag var aldrig orolig var du???????

Thommy Kistalight said...

Yes, si så där sista halvminuten - det gick ju vägen - snyggt matchat från Bengt-Åke och grabbarna i båset och kanon... av laget.
Nu tar jag en tupplur - ny match på touren ikväll.
Guld-Hälsningar från Kista